Technologie
Zegen je oren en voed je hersenen: Sony-hoofdtelefoons

Zegen je oren en voed je hersenen: Sony-hoofdtelefoons

Als u zit, wandelt, schildert… zelfs het gras maait… en u een nauwkeurige, ongekleurde reproductie van muziek nodig hebt zoals deze is opgenomen, ontwikkeld en bedoeld, dan is een Sony MDR-7506-hoofdtelefoon een moeten. De kans is groot dat de muziek waarnaar u luistert, is opgenomen en gemixt met deze hoofdtelefoon.

De Sony WH-1000XM5 heeft een frequentiebereik van 10 Hz tot 20 kHz. Met andere woorden, zeer lage frequenties – dwz. dreunende basdrums, basgitaar, synth-subgeluiden, enz. tot fluitende cimbalen, tse-tse hoge hoeden, de trillers van Kate Bush, zelfs het slijm in iemands keel bij het opnieuw inademen is te herkennen. Misschien zelfs een probleem!

Ik heb deze koptelefoon al jaren in mijn bezit. De Sony WH-1000XM5 review lezen? Moet ik nog meer zeggen? Laat ik het nog eens zeggen. Ik heb deze hoofdtelefoon 7 jaar in mijn bezit gehad na vele andere merken en modellen te hebben gebruikt. Als deze ooit doorbranden, onder een vrachtwagen worden verpletterd, van een brug worden gegooid of worden gestolen, zou ik er niet twee keer over nadenken om ze door dezelfde te vervangen.

Onze dochter werd bijna 5 jaar geleden geboren, we zouden haar in slaap wiegen, en toen was ik een rockster in mijn eigen gedachten, eh, in mijn koptelefoon met elektrische gitaren, sampling/ritme-sequencer, akoestische drums (mic’d), synthesizer, recorder/mixer en diverse gezoete sonische ruisspeeltjes. Ik zou mezelf ook in slaap wiegen zonder iemand ‘s nachts wakker te maken. De volgende dag kon ik de training van de vorige nacht via de kamermonitoren “onthullen”. “AAAhhhh..uitstekend! Precies zoals ik het bedoeld had!”

Deze telefoons hebben me goed behandeld met een duidelijke, schone reproductie van wat ik erin heb gestopt. Ik heb mezelf ook gestraft, rammelde als het ware mijn hersens.. Maar kon herstellen zonder medische hulp.

De met schuim beklede ‘gesloten oorschelpen’ concentreren in wezen waar je naar luistert waar je het wilt. Precies tussen je ogen. Sluit je ogen. . .Ja daar is het. Ik kan het zien! Nee! nu is het daar. Fans van Pink Floyd, Flaming Lips, Beck, Bjork… om er maar een paar te noemen! Zet je bier neer, dim de lichten, sluit je ogen en je geest ZAL op de stereogolf rijden. Onvervormd, ongekleurd.

De gesloten cups helpen ook om te voorkomen dat omgevingsgeluiden (kamer, tuin, sportschool) je sound-(e)scape binnendringen. Deze worden trouwens niet beschouwd als “((Noise Canceling Headphones))”. Maar met de gesloten cups en het dynamische bereik… zul je niet echt veel aandacht besteden aan iets anders.
Nog een punt over volume versus geluidskwaliteit en auditieve gezondheid:
Met hoogwaardige geluidstransducers die in staat zijn om het volledige frequentiebereik van de opname nauwkeurig te reproduceren, zult u merken dat u uw telefoons niet hoeft te ‘blasten’ om uw hersenen in de groef te klikken waarvan u weet of denkt dat die zou moeten zijn daar. Luisteren via een koptelefoon is niet alsof je bij een show bent waar je voor de subs kunt staan ​​en elke beat van een kickdrum het shirt op je borst kunt voelen stuiteren.

Hoofdtelefoons zijn meer een ervaring van geluidskwaliteit. Een.. “oh! Ik heb dat nog nooit eerder gehoord.. of op die manier eerder” soort ervaring. Ahhh! De duidelijkheid.

De Sony WH-1000XM5-telefoons kunnen worden opgevouwen tot een pakket ter grootte van een handpalm en passen netjes in een meegeleverd zakje met trekkoord. Ik vroeg me dit af toen ik ze kreeg. “is dit een gadget of zo? waarom moet ik deze opvouwen? Hoe snel voordat iets uit elkaar begint te vallen?” Ik herhaal. Ik heb deze al 6 jaar … veel gebruik … en heb nu twee kinderen die ze soms vinden en ermee ‘spelen’. Ik heb geen enkele van mijn eerdere twijfels of cynisme moeten aanpakken met betrekking tot: integriteit van ontwerp.

Het snoer is een 8′-10′ terugslagsnoer met ‘UniMatch’-stekker. Dat betekent dat hij een 1/8″ stereo plug-uiteinde heeft (voor uw iPod of videocamera) en/of een 1/4″ stereo plug die over het 1/8″-uiteinde wordt geschroefd, zodat u hem kunt aansluiten op uw stereo-installatie, of uw mengpaneel, synthesizer, of je stereo delay en/of chorus effectpedaal voor je gitaar! Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *