Uncategorized
Wat gebeurt er als ik in gebreke blijf met mijn studieleningen?

Wat gebeurt er als ik in gebreke blijf met mijn studieleningen?

Vorig jaar zijn voor het eerst meer dan 1,1 miljoen Amerikanen in gebreke gebleven met hun federale studieleningen. Als u de federale studieleningen niet terugbetaalt, zijn de gevolgen ernstig en kunnen ze veel gebieden van uw leven beïnvloeden. Ze kunnen gevolgen hebben, waaronder:

Beslaglegging: Het ministerie van Onderwijs kan tot 15 procent van uw beschikbare salaris in beslag nemen. In tegenstelling tot particuliere incassobureaus heeft het ministerie van Onderwijs geen rechtszaak nodig om beslag te leggen op uw inkomen.
Uw tegoed wordt verhoogd – uw resterende tegoed is direct opeisbaar zodra u in verzuim bent. Ook onbetaalde rente en incassokosten kunnen aan uw saldo worden toegevoegd. Dit laatste geldt vooral voor leners met FFEL-leningen.
Laag krediet: Kredietdienstverleners informeren alle drie kredietbureaus als uw leningen te lang in gebreke zijn gebleven. De drie kredietinstellingen worden ook gemeld na mislukking. Dit kan uw credit score aanzienlijk verlagen. Een laag krediet kan het moeilijk maken om een ​​baan, appartement of andere kredietlijnen te krijgen.
Komt niet meer in aanmerking voor financiële steun – U komt niet in aanmerking voor federale financiële steun terwijl uw leningen achterstallig zijn. Het mislukken van uw tegoed kan problemen veroorzaken als u van plan bent terug naar school te gaan.
U verliest uw geschiktheid voor terugbetalingsplannen – Een van de belangrijkste voordelen van de meeste federale studieleningen is dat u kunt profiteren van op inkomen gebaseerde terugbetalingsplannen. Deze opties verlies je als je je studieschuld niet aflost. Bovendien heeft u geen recht meer op uitstel of verdraagzaamheid.
Kan ik mijn studieschuld opzeggen?
Afhankelijk van uw situatie kunnen uw federale studieleningen in gebreke blijven. Leners hebben over het algemeen twee opties: het rehabilitatieprogramma voor leningen van het ministerie van Onderwijs of het omzetten van hun leningen in een directe consolidatielening. Beide opties kunnen voor- en nadelen hebben, afhankelijk van uw individuele situatie.

Als u ervoor kiest om een ​​lening te herstellen, moet u binnen 20 dagen na de vervaldatum negen maandelijkse betalingen doen gedurende 10 opeenvolgende maanden. Perkins-leningen vereisen negen betalingen gedurende negen opeenvolgende maanden. U kunt het programma kredietrevalidatie maar één keer gebruiken. Zodra uw leningen zijn afbetaald, kunt u in aanmerking komen voor nuttige terugbetalingsprogramma’s. Bovendien worden de gegevens van de mislukking uit uw kredietrapport verwijderd.

Uw tweede optie is om uw achterstallige leningen te consolideren in een directe consolidatielening. Hiermee worden uw leningen gecombineerd tot één lening met vaste rente. Door uw leningen te consolideren, kunt u in een periode van weken in plaats van maanden uit de wanbetaling komen. U kunt tijdens de looptijd van uw lening echter meer betalen als uw vorige rentepercentage lager was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.