Waarom moet je een bierglas nat maken voordat je gaat schenken?

0
Waarom moet je een bierglas nat maken voordat je gaat schenken?

Wanneer je een biertje inschenkt, wil je natuurlijk dat het er mooi uitziet. Een nat glas heeft hier een belangrijke rol in. Door je glas van tevoren nat te maken, zorg je ervoor dat het bier soepeler naar beneden glijdt tijdens het inschenken, waardoor er minder schuim ontstaat. Toch beter om wat natte bierglazen klaar te zetten. Niets is immers vervelender dan een glas vol schuim. Als je het glas nat maakt voordat je het bier inschenkt, verklein je de kans op overtollig schuim en kun je meer genieten van het daadwerkelijke bier.

De juiste glazen voor jouw bier

Naast het voorkomen van overtollig schuim heeft een nat glas ook invloed op de temperatuur van je bier. Nu je begrijpt waarom een nat bierglas belangrijk is, wil je misschien ook weten welk glas je het beste kunt gebruiken tijdens een barbecue in de tuin. Er zijn verschillende soorten bierglazen die speciaal zijn ontworpen om de smaak en het aroma van het bier te verbeteren. Je kunt een brede collectie glazen bekijken bij een glazen store. Zo heb je bijvoorbeeld pilsenerglazen, weizenglazen en speciaalbierglazen. Elk type glas heeft zijn eigen unieke vorm en kenmerken die het bier optimaal tot zijn recht laten komen. Een pilsenerglas heeft bijvoorbeeld een taps toelopende vorm die ervoor zorgt dat het schuim beter behouden blijft. Een weizenglas heeft juist een hoge, brede vorm om het aroma van tarwebier te versterken.

Biertje in de zon

Op een warme dag is er niets verfrissender dan een ijskoud biertje. De brandende zon en de hitte kunnen je dorstig en uitgeput laten voelen, maar een biertje kan je snel verkoeling bieden. Het koude bier stroomt langs je keel en verspreidt een heerlijk verfrissend gevoel door je hele lichaam. De smaak van het bier wordt intenser en levendiger, waardoor elke slok een waar genot is. Dus haal een bierglas tevoorschijn, schenk je favoriete bier in en laat de verkoelende sensatie je verkwikken op die hete zomerdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *