Verleng de levensduur van uw boiler door goed onderhoud

Waterverwarmers zijn tegenwoordig een noodzaak geworden. Goed onderhoud kan ervoor zorgen dat uw boiler jarenlang probleemloos kan werken. Enkele elementaire springkussen huren haarlem onderhoudsmaatregelen zijn alles wat nodig is om een ​​bundel te besparen op reparatie of vervanging van de boiler.

Tekenen dat uw kachel een onderhoudsbeurt nodig heeft

Als het water dat uit uw kachel komt een slechte geur, vreemde kleur of bezinksel heeft, is dit een duidelijke indicatie dat reiniging nodig is. Een afname van het rendement van de verwarming is ook een teken dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Uw boiler kan uw energierekening doen stijgen, als deze niet goed wordt onderhouden. Anodestaaf is een van de belangrijkste onderdelen van een verwarming. De aanwezigheid van oranje gekleurd water onder de staaf is een duidelijk signaal dat deze vervangen moet worden.

Het is het beste om niet te wachten tot uw boiler roestkleurig water afgeeft of op de vloer valt vanwege roest voordat u de loodgieter belt. Goed onderhoud van de boiler helpt u op verschillende manieren geld te besparen. Het verlengt de levensduur van de kachel, vermijdt de noodzaak om een ​​nieuwe te kopen en zorgt voor een efficiënt gebruik van energie.

Veelvoorkomende problemen en hun oplossingen

Ophoping van sedimenten en mineralen is vaak de belangrijkste oorzaak van problemen met de boiler. Sedimenten die zich op de bodem van uw boiler hebben verzameld, kunnen eenvoudig worden gereinigd met een borstel en tuinslang. U kunt de sedimenten gewoon wegschrobben en vervolgens wegspoelen met behulp van de slang. Het wordt aanbevolen om dit minimaal één keer per jaar te doen. Als het water in uw omgeving hard is, kan het nodig zijn om regelmatig te reinigen, omdat de sedimenten de neiging hebben zich sneller op te hopen. Door de kachel om de paar maanden met water door te spoelen, kunt u hem ook schoon houden.

Corrosie van de anodestaaf is een ander veelvoorkomend probleem bij oude kachels. Het is raadzaam om de stang om de paar maanden te controleren op tekenen van corrosie en indien nodig te vervangen. Bacteriën kunnen een slechte geur veroorzaken in uw boiler. Dit is eenvoudig op te lossen met bleekmiddel. Je kunt bleekmiddel toevoegen, de tank met water vullen en een tijdje laten staan ​​om bacteriën te verwijderen. Dit kan worden gevolgd door routinematig spoelen.

Als uw boiler te koud of te warm water levert, kunt u dit probleem wellicht oplossen met eenvoudige aanpassingen in de thermostaat. Lekkages kunnen aanzienlijke schade veroorzaken, u kunt het beste de hulp inroepen van een professionele loodgieter om de oorzaak van het lek te identificeren en deze zo snel mogelijk te verhelpen.

Tekenen dat uw boiler aan vervanging toe is

Een van de gemakkelijkste manieren om te beslissen of u uw kachel al dan niet moet vervangen, is door rekening te houden met de leeftijd. De levensduur van een gasgestookte boiler is ongeveer 8 – 12 jaar, terwijl de elektrische boiler tot 15 jaar probleemloos dienst kan doen. De levensduur van tankless wordt verondersteld langer te zijn dan die van elektrische kachels, maar ze zijn relatief nieuw en leeftijd is misschien niet de beste indicatie om te bepalen of ze al dan niet moeten worden vervangen. Als u vocht opmerkt in de buurt van de basis van uw eter, kan dit duiden op een klein lek. Een loodgieter kan u vertellen of de kachel gerepareerd kan worden of vervangen moet worden.

Als de kachel zo verroest is dat hij roestig water afgeeft, is het misschien tijd om hem te vervangen. Als uw kachel ondanks goed onderhoud niet in staat is om dezelfde hoeveelheid warm water te leveren als voorheen, moet deze mogelijk worden vervangen. U mag wachten tot de verwarming volledig stopt met werken voordat u een nieuwe koopt, alleen als u het niet erg vindt om koud te douchen. Afname in efficiëntie is de beste indicator dat een boiler moet worden vervangen.

Nadat u de beslissing hebt genomen, is de volgende stap het kiezen van een nieuwe die het meest geschikt is voor uw behoeften. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten waterverwarmers en watercirculatiesystemen op de markt dat het verwarrend kan zijn om de beste te selecteren. Uw keuze moet gebaseerd zijn op de hoeveelheid warm water die uw gezin nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.