Topattracties en evenementen in Rotterdam

Rotterdam ligt in het westen van Nederland en is gelegen in Zuid-Holland. Het is de op één na grootste gemeente van het land en heeft meer dan zeshonderdduizend inwoners. Het grotere Rotterdamse gebied telt bijna twee miljoen inwoners en wordt gevormd door de regio Rotterdam Rijnmond. Rotterdam heeft veel cultuur waar bezoekers van kunnen genieten bij een bezoek aan de stad, waaronder een aantal musea, parken, tuinen, sportcentra, winkels en stranden.

Arboretum Trompenburg is een prachtige tuin die al sinds de negentiende eeuw bestaat. Het is eigendom van een familie en wordt in perfecte staat gehouden. Meer dan vierduizend bomen en struiken vormen deze landelijke tuin. Het arboretum bevat rozentuinen, een kas met cactussen en vetplanten en een volière. Veel soorten planten en bloemen maken deel uit van de prachtig aangelegde tuin.

Museum Boijmans Van Beuningen bevat kunstwerken van kunstenaars uit de zestiende en zeventiende eeuw. Rembrandt, Hals, Steen en Rubens zijn slechts enkele van de kunstwerken die in dit museum te vinden zijn. Sommige kamers bevatten internationale werken van over de hele wereld.

Tropicana is een pretpark op waterbasis. U kunt genieten van een zwembad, hot whirlpools, een sauna, een golfslagbad, waterglijbanen, een zwemmersbar en een wildwaterstrip.

Euromast en Space Adventure is een geweldige plek om de stad te bekijken. De spectaculaire uitzichten zijn uitstekend en het is mogelijk om meer dan negentien mijl te zien. U kunt genieten van een restaurant en de spannende Space Cabin-rit waarmee gasten kunnen ervaren hoe het opstijgen van een raket kan aanvoelen.

Diergaarde Blijdorp is de dierentuin van Rotterdam die een plein omsluit met veel olifanten, amfibieën, tropische planten, reptielen, krokodillen en vogels. U kunt de vleermuisgrot, apen en vogels van exotische aard bekijken. De dierentuin heeft ook kwallen, haaien en andere zeebewoners.

Evenementen in Rotterdam

Notion Motion is een tentoonstelling van het werk van kunstenaar Olafur Eliasson. Het vindt elk jaar eind mei tot begin oktober plaats.

De Nederlandse Militaire Tatoegering vindt elk jaar eind september tot begin oktober plaats. Het is een van de grootste militaire vieringen die in Europa plaatsvindt. U kunt genieten van doedelzakspel, emotie, drums en plezier in circusstijl. Tattoo verwijst naar precisiebandentertainment.
VR Rotterdam – Mis nooit meer virtuele evenementen in Rotterdam.
Art Rotterdam – Een bezoek aan deze stad is niet compleet zonder een bezoek aan dit jaarlijkse evenement dat in februari plaatsvindt. Meer dan vijfenzeventig galerijen uit meer dan tien landen tonen werken van opwindende kunstenaars die zich bezighouden met het moderne kunsttijdperk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.