Tips om je ogen gezond te houden

0
Tips om je ogen gezond te houden

We vragen iedere dag veel van onze ogen, maar de meeste mensen geven ze te weinig aandacht en zorg. Terwijl scherp en comfortabel zicht niet alleen belangrijk zijn voor je visuele gezondheid, maar ook voor je algemene welzijn. Deze dertien tips helpen je ogen langer gezond te houden.

We kijken teveel naar beeldschermen en telefoons, te weinig in de verte en knipperen niet genoeg. Kortom: we nemen ons zicht voor lief. Het gevolg? Oververmoeide, droge en branderige ogen. En dat terwijl een goede oogzorg helemaal niet zo moeilijk is. Met deze dertien tips zorg je goed voor je ogen, en daar hoort een regelmatige controle natuurlijk bij. En die is bij Pearle Opticiens tot en met 1 oktober helemaal gratis!

Dit bericht verscheen eerder op gezondheidsnet.nl. Het volledige artikel kun je lezen op: https://www.gezondheidsnet.nl/zien/13-tips-om-je-ogen-gezond-te-houden

  1. Kijk goed naar je voeding
    Goede ooggezondheid begint met het voedsel op je bord. Voedingsstoffen zoals omega-3-vetzuren, luteïne, zink en vitamines A, B, C en E helpen om droge ogen, een verstoord nachtzicht en leeftijdsgerelateerde zichtproblemen zoals maculadegeneratie en staar voorkomen. Eet daarom voldoende groene groenten als spinazie, boerenkool, snijbiet en broccoli en haal eiwitten uit eieren, noten en peulvruchten. Eet regelmatig vette vis zoals zalm en tonijn. Ook citrusvruchten, kiwi, papaja en blauwe bessen zijn goed voor je ogen.
  2. Drink voldoende
    Voldoende vocht is noodzakelijk voor alle organen in je lijf, ook voor je ogen. Als je niet voldoende water drinkt, heeft dat een negatieve invloed op je traanproductie en krijg je droge ogen. Elke dag 1.5-2 liter vocht zorgt ervoor dat je ogen voldoende hydratatie krijgen. Probeer daarbij de koppen koffie te beperken. Door een teveel aan cafeïne kun je sneller last krijgen van wazig zicht of een trillend ooglid. Bovendien wordt teveel cafeïne gelinkt aan een hoger risico op glaucoom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *