Home
Neurofeedback – Een geweldig alternatief voor ADD- en ADHD-patiënten

Neurofeedback – Een geweldig alternatief voor ADD- en ADHD-patiënten

Neurofeedback is een vorm van hersengolftherapie die misschien het best bekend staat om de hulp en hoop die het biedt aan mensen die worstelen met de symptomen van ADD en ADHD. In een groot aantal gevallen worden dergelijke symptomen zodanig verlicht dat medicijnen drastisch kunnen worden verminderd of zelfs volledig kunnen worden geëlimineerd. Dit is een grote opluchting voor veel ouders die zich zorgen maken over de langetermijneffecten van het jarenlang achtereenvolgens krijgen van hun kinderen met medicijnen om ADD/ADHD onder controle te houden.

Hoewel neuro, of biofeedback, zoals het soms wordt genoemd, al meer dan veertig jaar in veel situaties wordt gebruikt, zijn er nog steeds velen die deze benadering van alternatieve therapie als experimenteel beschouwen. De meerderheid van de mensen die sceptisch zijn en neurotherapie als experimenteel willen categoriseren, zijn echter degenen in de reguliere medische gemeenschap, en zijn degenen die iets te verliezen hebben door de voordelen van alternatieve en holistische geneeskunde en therapieën te erkennen.

Neurofeedback is aantrekkelijk voor veel mensen en wordt gebruikt om veel andere aandoeningen aan te pakken, naast ADD en ADHD, vanwege het feit dat het niet-invasief is en daarom volkomen veilig om te proberen. Bovendien zijn er geen meldingen geweest van significante negatieve bijwerkingen die verband houden met het gebruik van biofeedbackbehandeling, maar er zijn wel talloze meldingen van positieve effecten geweest.

Men denkt dat het proces van een neurofeedback-therapiesessie het effect heeft van het resetten van hersenpatronen die zich hebben ontwikkeld en waarvan wordt gedacht dat ze de oorzaak zijn van veel problemen. Eenmaal gereset, kunnen de hersenen weer op een optimaal niveau presteren en reageert het lichaam op deze verbeterde of herstelde hersengolven om zichzelf te genezen en te herstellen of om het juiste gedrag te herstellen.

De voordelen van neurofeedbacktherapie zijn niet van de ene op de andere dag zichtbaar. Het is mogelijk dat het 20 tot 40 sessies kan duren om de volledige voordelen te ervaren en om die hersenpatronen volledig te “resetten”.

Doorgaans duurt elke biofeedback-therapiesessie 30 minuten tot een uur. Als er eenmaal voldoende herhaling en oefening is geweest en de hersenpatronen met succes zijn gereset, zeggen voorstanders dat de effecten als permanent moeten worden beschouwd.

Om de volledige en blijvende voordelen van neurofeedback adhd therapie te verkrijgen, moet de persoon echter volledig betrokken zijn bij en deelnemen aan het proces. Dit is geen therapie die de cliënt wordt ‘aangedaan’, maar die de actieve betrokkenheid van de patiënt vereist.

Het is essentieel dat de biofeedbacktherapeuten er alles aan doen om de eigen zelfregulerende mechanismen van de persoon in te schakelen om een ​​staat van genezing en optimale gezondheid te creëren. Hoewel de biofeedback-machines van onschatbare waarde zijn om de persoon feedback te geven over hun hersenactiviteit, moeten ze zich inspannen en hun neurotherapietechnieken met volharding oefenen. Dit is de ware sleutel tot blijvende voordelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *