Technologie
Motorhelmen uitgelegd – volledig of modulair?

Motorhelmen uitgelegd – volledig of modulair?

Als het gaat om veiligheid op de motor, zijn helmen een must. Het probleem is dat maar weinig motorrijders een helm dragen… om precies te zijn draagt ​​slechts 58% van de motorrijders een helm en dat aantal neemt voortdurend af.

Vroeger was er dit stereotype dat rijders die helmen droegen “uncool” waren… niet meer. Als je kijkt naar het alternatief voor het dragen van motorhelmen, lijkt het best slim om te doen. Wie wil er nu een ernstig hoofd- of nekletsel oplopen, simpelweg omdat hij geen helm droeg?

Maar wat voor motorhelm past bij jou?

Er zijn verschillende stijlen en opties voor motorhelmen, maar de twee meest populaire en de veiligste helmen zijn integraalhelmen en modulaire helmen. En hoewel ze er hetzelfde uitzien, zijn er enkele verschillen. Dus laten we ze opsplitsen, zodat u kunt bepalen welke helm voor u geschikt is.

Voordat we ingaan op de verschillen, is het belangrijk om dit te vermelden… zowel integraalhelmen als modulaire helmen worden beschouwd als “volgelaatshelmen”, omdat ze het hele gezicht en hoofd (inclusief de kin) beschermen, wat een enorm voordeel is als het gaat om helmveiligheid . Ze verschillen in de manier waarop ze zijn gestructureerd om je hoofd te beschermen….

Integraalhelmen hebben een vaste kinbeugel… de modulaire helmen hebben een scharnierende kinbeugel die voor het gemak van de rijder op en neer kan worden gedraaid. Dit biedt meer helmvrijheid.

Met het motorhelm systeemhelm til je eenvoudig de kinbeugel en het gezichtsmasker op zodat je simpele dingen kunt doen zonder de helm helemaal af te hoeven zetten (gas pompen, converseren, water drinken en een snack eten… je snapt het wel).

Met de integraalhelmen heb je deze vrijheid niet en om een ​​van de bovenstaande taken uit te voeren, zou je je helm helemaal moeten verwijderen. Niet dat het een enorme klus is om je helm van je hoofd af te zetten, maar sommige mensen vinden dit een kleine moeite.

Dus het klinkt alsof de modulaire de beste is, toch? Nou, er is hier echt geen winnaar of verliezer. Het is gewoon een voorkeur onder ruiters.

Het volledige gezicht is vaak lichter en stiller en hoewel beide helmen DOT-goedgekeurd zijn, is de modulaire helm niet goedgekeurd door meer uitdagende tests zoals Snell…

Dus het komt echt terug bij jou, de rijder. Zoek een helm die je leuk vindt en ga ermee akkoord. Nu je de verschillen tussen de twee kent, kun je erachter komen welke helm het beste bij jouw rij-persoonlijkheid past. Beide zijn geweldige opties en het hebben van een van deze motorhelmen is een zeer verstandige beslissing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *