Investeren kan lucratief zijn met onroerend goed in Slovenië

Zeer weinig mensen zijn zich ervan bewust dat investeringen in Slovenië veel winstgevender zijn in vergelijking met hetzelfde bedrag in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Vastgoedbeleggingen in Slovenië hebben potentieel voor een hoger rendement op uw zuurverdiende Bezienswaardigheden Slovenië levenslange spaargeld dan andere markten. Onder begeleiding van een professional die ervaring heeft met de Sloveense markten, zou u kunnen profiteren van de mogelijkheden die in Slovenië bestaan ​​om uw rendement te maximaliseren. Wanneer u vastgoedinvesteringen in overzeese markten noemt, is de eerste ontvangst meestal sceptisch. Als u dit onderwerp verder doorneemt door te zeggen dat investeringen in Slovenië winstgevender zijn in vergelijking met de onroerendgoedmarkt in Californië, is de kans groot dat u de meeste mensen choqueert.

Als u bijvoorbeeld zegt dat u een woning in Slovenië heeft gekocht voor $ 500.000, zullen de eerste opmerkingen hoogstwaarschijnlijk zijn: “Slovenië? Is het een stad of een land? Ik heb er nog nooit van gehoord”, “Heb je niet denk je dat het kopen van een huis in Slovenië een riskante aangelegenheid is?”, en “Ik ben ervan overtuigd dat je niet intelligent handelt.” Sommige opmerkingen kunnen zelfs nog strenger zijn. Aan de andere kant, als je stelt dat je $ 1.000.000 hebt geïnvesteerd in een woning aan het water in een afgelegen gebied in Californië, zouden mensen het unaniem eens zijn dat je een verstandige beslissing hebt genomen. Welke van de bovenstaande twee investeringen is in werkelijkheid risicovoller? Hoe te beslissen of vastgoedinvesteringen in nieuwe overzeese markten zoals Slovenië riskanter of veiliger zijn dan een investering in het geboorteland Californië?

Slovenië Economie

Het is waar dat veel vastgoedbeleggers in verschillende landen nog nooit hadden gehoord van Slovenië of de kansen die dit weinig bekende buurland van Italië biedt op vastgoedgebied. Slovenië trad in 2004 toe tot de Europese Unie en heeft onlangs de euro als munteenheid aangenomen. Het zou interessant zijn om te weten dat Slovenië volgens het CIA World Factbook het hoogste BBP per hoofd van de bevolking heeft in de regio Centraal-Europa. Verder is de infrastructuur van dit land een van de beste en is de beroepsbevolking ook behoorlijk goed opgeleid. Zoals in de meeste mondiale landen, stegen vastgoedobjecten tussen 2004 en 2007 aanzienlijk. De wereldwijde recessie na het uiteenspatten van de onroerendgoedzeepbel medio 2008 in de Verenigde Staten trof Slovenië echter ook tot op zekere hoogte. Toch heeft het land zich weten te herstellen en bevindt het zich nu weer op het groeipad. Het huidige BBP-groeipercentage ligt rond de 5%, het hoogste voor alle Roadtrip Slovenië nieuwe lidstaten van de Europese Unie.

Vastgoedmarkt Slovenië

Uit gegevens die zijn vrijgegeven door het Bureau voor de Statistiek van de Republiek Slovenië (SORS) blijkt dat de waarde van onroerend goed tussen 2004 en 2007 met gemiddeld 1,3% per jaar is gestegen, maar daarna is gedaald. In het eerste kwartaal van 2009 daalden de prijzen van huizen die te koop stonden op de tweedehandsmarkt met 7% ten opzichte van dezelfde periode in 2008, terwijl de reële daling 8,7% bedroeg. De vastgoedprijzen in de hoofdstad Ljubljana stortten in met 8% in nominale termen en 9,6% in reële termen, terwijl de daling in de rest van het land in het eerste kwartaal van 6,8% in nominale termen en 8,5% in reële termen bedroeg. 2009. Dit had geleid tot een daling van de vastgoedprijzen, wat geen negatief punt is, maar een positieve factor. U kunt nu woningen tegen lagere tarieven kopen.

Investeringsmogelijkheden in Sloveens vastgoed

De grootste troeven van Slovenië zijn de valleien vol wijngaarden, de adembenemende kustlijnen, de besneeuwde toppen van de Alpen en de glooiende heuvels, de talrijke rivieren en prachtige watervallen. Deze kenmerken hadden Slovenië tot een belangrijke toeristische attractie gemaakt, met mogelijkheden voor financieel florerende huurwoningen. Tegelijkertijd maken de waardedaling van onroerend goed en de mogelijkheid van aanzienlijke waardestijgingen in dit decennium dit land een uitstekende locatie voor investeringen in onroerend goed. Na de tegenslag van 2008 herstelde de Sloveense economie zich in een sneller tempo dan verschillende andere Europese en Noord-Amerikaanse landen. Volgens een recent onderzoek behoort Slovenië tot de top 10 van landen die de beste kansen bieden op het gebied van vastgoedinvesteringen.

Volgens de enquête zal het groeitempo van de vastgoedwaarde in Slovenië naar verwachting tussen 2010 en 2020 met een verbazingwekkende snelheid van gemiddeld 284% toenemen. Het jaarlijkse groeitempo van de vastgoedprijs wordt momenteel geschat op 30%. Als zodanig wordt beleggen in onroerend goed in Slovenië beschouwd als een langetermijn, veilig en solide voorstel. Weet u dat u een paar hectare eersteklas land bedekt met wijngaarden en een middelgroot huis met 2 slaapkamers zou kunnen kopen voor een lage prijs van 80.000 euro of ongeveer $ 100.000? Het interessante feit is dat bijna 40% van Slovenië land heeft dat bedekt is met wijngaarden en dat het een belangrijk wijnproducerend land is. Zelfs de eigendommen in grote steden van Slovenië, zoals Ljubljana en Maribor, kosten slechts ongeveer 1.500 tot 3.000 euro of $ 1.800 tot $ 3.600 per vierkante meter.

Procedures voor investeringen in onroerend goed in Slovenië

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *