Hoe diamond painting uw gezondheid kan verbeteren & complete gids om aan de slag te gaan.

Je hebt misschien nog nooit gehoord van diamond painting – en als je dat wel hebt gedaan, vraag je je misschien af ​​waarom iemand in hemelsnaam iets op een kostbare en waardevolle edelsteen zou willen schilderen. Zijn diamanten al niet mooi genoeg? Maar diamond painting verwijst niet naar het schilderen van echte diamanten – het verwijst naar een schilderstijl die mooi, rustgevend en over het algemeen gunstig is voor zowel iemands mentale als fysieke gezondheid.

Diamond Painting is een soort schilderij waarbij een kunstenaar de kleine stukjes van een totaalbeeld schildert, en uiteindelijk vormen deze prachtige kleine “diamanten” een prachtig plaatje. Het concept is vergelijkbaar met schilderijen in mozaïekstijl, of foto’s van iemands gezicht die in werkelijkheid bestaan ​​uit duizenden andere, kleinere foto’s van de gezichten van andere mensen. Diamond Painting is een schildermethode die veel aandacht vereist, maar ook meer vergevingsgezindheid toelaat dan traditioneel schilderen, waarbij een blanco canvas een beetje overweldigend kan zijn en veel druk kan uitoefenen op een kunstenaar of handwerkliefhebber.

Focus; vereist door diamond painting:

De vereiste hoeveelheid focus diamond painting is een van de belangrijkste redenen waarom het iemands gezondheid kan helpen verbeteren, zowel mentaal als fysiek. Het leven in de huidige samenleving gaat gepaard met veel tijdsdruk en verwachtingen. Wanneer was de laatste keer dat je je kunt herinneren dat je een uur lang iets hebt gedaan zonder scherm, of een taak hebt voltooid voor een baas/familielid/iemand die jij niet bent? Veel mensen in de hectische wereld van vandaag nemen niet de tijd om te gaan zitten en met hun eigen handen aan iets te werken, iets dat alleen voor hen is. Diamond Painting is een geweldige manier om dit te doen – het is een solo-activiteit, het vereist dat je je alleen op je werk concentreert, niet op je telefoon of je e-mail, en aan het einde heb je iets moois gemaakt dat je dan als herinnering kunt gebruiken hoe goed het voelde om tijd voor jezelf te nemen. In een wereld waar meerdere gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door stress, kan een stapje terug doen en je onderdompelen in de wereld van diamond painting, al is het maar voor een uurtje, al enorme voordelen hebben. Diamond Painting kan angst verminderen, wat bijgevolg ook het risico op een hartaanval en verschillende andere gezondheidsproblemen vermindert.

Bovendien kan de vereiste focus diamond painting je hersenen op geheel nieuwe manieren helpen ontwikkelen, waardoor je efficiënter wordt in het uitvoeren van taken op andere gebieden van je leven, of dat nu met je werk of met je gezin is. Je hebt misschien gehoord van de meerdere onderzoeken die wijzen op kinderen die opgroeien in de door schermen geobsedeerde wereld van vandaag, met zijn altijd aanwezige nadruk op multitasking, een kortere aandachtsspanne en minder concentratievermogen dan oudere generaties. Deze maatschappelijke verschuiving treft ook volwassenen: probeer televisie te kijken terwijl je telefoon in een andere kamer staat. Of probeer eens te ontbijten zonder je laptop bij je te hebben. Het voelt misschien raar om ons op één ding en één ding te concentreren, terwijl we zo vaak worden beloond voor ons vermogen om te multitasken, maar het is absoluut noodzakelijk dat uw hersenen soms een pauze nemen en zich op slechts één ding concentreren.

Verhoogde productiviteit met diamond painting:

Diamond Painting is een geweldige manier om dit te bereiken – het is letterlijk onmogelijk om te multitasken als je kleine kunstwerken probeert te maken die samen een groter geheel vormen. Deze intense focus zal je hersenen trainen om minder snel afgeleid te worden en zal je productiviteit over de hele linie verhogen, niet alleen in diamond painting.

Bovendien zal deze verhoogde productiviteit ook bijdragen aan lagere stressniveaus, zoals hierboven vermeld, wat op talloze manieren helpt diamond painting!

Hoewel diamond painting door velen als meer een solo-activiteit wordt beschouwd (en zeker veel van de mentale en fysieke gezondheidsvoordelen ervan kunnen worden gerealiseerd in een solo-omgeving), kan het ook een geweldige manier zijn om een ​​gemeenschap op te bouwen. bouwen. Nogmaals, gemeenschapsvorming is iets dat door taken wordt geobsedeerd, de door productiviteit geobsedeerde wereld hecht er niet veel belang aan, maar het is van vitaal belang voor ons geluk en onze gezondheid als mens. Het starten van een nieuwe hobby zoals diamond painting kan een hele nieuwe wereld van sociale connecties openen waarvan je het bestaan ​​niet eens wist, en deze sociale connecties zullen je helpen om je meer vervuld te voelen als persoon en dus gezonder. Deze connecties hoeven niet eens persoonlijk te gebeuren – er zijn talloze online diamond painting ondersteuningsnetwerken, en websites zoals Facebook en Flickr maken dergelijke groepen steeds gebruikelijker. Stel je de mogelijkheid voor om contact te maken met iemand over de hele wereld die in zijn vrije tijd net zoveel geniet van diamond painting als jij – veel cooler dan dat wordt het niet.

De creatieve kant geprioriteerd door diamond painting:

Diamond Painting Eigen Foto is ook een geweldige kans om prioriteit te geven aan je meer creatieve kant. Je hebt misschien gehoord van de linkerhersenhelft, de theorie van de rechterhersenhelft, waar de rechterkant van je hersenen meer gericht is op logica en productiviteit en de linkerkant van je hersenen gedijt op creativiteit. Veel banen en aspecten van het dagelijks leven hebben betrekking op de rechterkant van je hersenen, maar wanneer was de laatste keer dat je een stap achteruit deed en iets deed dat je linkerkant koesterde? Creativiteit kan in ons dagelijks leven ernstig ontbreken, maar nogmaals, er zijn tal van gezondheidsvoordelen verbonden aan het maken van tijd voor creativiteit in ons leven. Diamond Painting is een gemakkelijke en lonende manier om wat meer creativiteit in je dag op te nemen.

Het is duidelijk dat diamond painting talloze mogelijkheden biedt om zowel je mentale als fysieke gezondheid te verbeteren. Diamond Painting zorgt voor zelfzorg, verhoogt de focus, kan een gemeenschap opbouwen en voedt creativiteit. Diamond Painting is een gemakkelijke manier om je stressniveaus te verlagen en bijna onmiddellijke gezondheidsvoordelen te zien – dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag met (diamant schilderen)!

Gids om te beginnen met diamond painting:

Diamond Painting is een nieuwe en zeer populaire hobby die de ambachtelijke wereld stormenderhand verovert. Er wordt gezegd dat het een geweldige en effectieve techniek is voor het verlichten van stress voor volwassenen en een leuke en inventieve manier om je emotionele en mentale gezondheid te behouden. Diamond Painting lijkt in feite erg op de kindermode “paint by numbers”, hoewel je in deze volwassen versie “diamanten” gebruikt die eigenlijk klein zijn edelstenen. Het beste van deze op kruissteek geïnspireerde innovatie is dat iedereen het kan.

Toch benieuwd wat diamond painting eigenlijk is? Kortom, het is een kunstwerk op basis van een zeer kleverige, zelfklevende laag, die zich op een eerder gedessineerd en ontworpen canvas bevindt. Elk ontwerp is anders, met een unieke set van zeer kleine vierkantjes met daarin cijfers, letters of symbolen. Er zal een stripachtige sleutel volgen, die meestal ergens op het canvas zal zijn en deze sleutel zal onthullen welke gekleurde kristallen naar dat paleis gaan. Dit idee lijkt erg op kruissteek en als je een liefhebber van kruissteken bent, is dit een nieuwe funky manier om het in je leven op te nemen.

De interessante aantrekkingskracht van diamond paintings zijn de kleine diamanten of edelstenen die het totaalbeeld vormen. Er zijn veel tegels nodig om een ​​algemeen schilderij te maken. Het aantal diamanten kan soms ontmoedigend lijken, aangezien er maar liefst twintigduizend tegels nodig zijn om een ​​40 cm x 40 cm diamond painting te vormen, maar wanneer een ritme en systeem wordt onderscheiden, is het gemakkelijk om geboeid te worden. Deze kleine edelstenen lijken veel op pixels en als ze alleen zijn, zien ze er niet zo uit, maar vormen ze verbazingwekkend een ongelooflijk kunstwerk wanneer ze samengesmolten zijn. Hoe groter het aantal gebruikte tegels, hoe gedetailleerder en gedetailleerder de diamond painting zal zijn.

Het leven als volwassene kan stressvol zijn en lijkt alleen maar moeilijker en moeilijker te worden naarmate de dag verstrijkt met de druk van werkverantwoordelijkheden en gezinsverwachtingen die voortdurend toenemen. Diamond Painting werkt op vrijwel dezelfde manier als meditatie. Het helpt de hersenen zich aandachtig te concentreren op de huidige activiteit zonder veel ruimte voor roekeloos ronddwalen of doelloze beweging. Dit type meditatie-activiteit ontspant de amygdala, het angstcentrum van de hersenen. Meditatie brengt de hersenen naar een veilige plek, vrij van vrij zwevende angst.

Om aan de slag te gaan, moet u eerst een diamond painting set aanschaffen:

De kit die je koopt wordt meestal geleverd met:

– Voorbedrukt canvas bedekt met een vooraf aangebrachte lijm

– Ontwerpkaart

– Pincet en/of diamantapplicator

– Een bak wax als er alleen een pincet bij zit

– Gekleurde “diamanten” die worden geleverd in afzonderlijk gelabelde zakjes en een diamanten dienblad

Wat je nodig zult hebben:

– Een vaste hand

– Een schoon en helder oppervlak zodat u al uw gereedschap kunt uitspreiden

– Een creatieve geest en tijd

Om u de eerste keer en elke keer te helpen de perfecte diamond painting te maken, volgt u de onderstaande stappen:

Stap-1: Pak je kit uit en leg al je benodigdheden, inclusief het canvas, op een schoon, vlak oppervlak. Als je canvas weigert plat te liggen, plaats het dan onder zware boeken of zelfs onder je matras voor de nacht. Hoe platter het canvas, hoe makkelijker het is om af te werken. Maak uzelf vertrouwd met de gereedschappen die u gaat gebruiken om het schilderij te maken.

Stap-2: Bekijk de grafiek op je canvas. Je zult beginnen te begrijpen hoe het systeem werkt en je zult zien hoe je de juiste diamanten kunt matchen met de symbolen en cijfers op het canvas. Elke kleur is een drie- of viercijferige code en u kunt elke code matchen met de code op het juiste zakje diamanten.

Stap-3: Giet een kleine hoeveelheid diamanten van dezelfde kleur op je diamanten tray en schud ze lichtjes zodat de platte kant van de diamant op de tray valt, zodat de diamanten op de perfecte plek liggen om opgepakt te worden. Dit zal u ook helpen een idee te krijgen van hoe delicaat en licht de diamanten eigenlijk zijn.

Stap-4: Verwijder geleidelijk de lijm van het canvas terwijl u werkt. Om de plakkerigheid van het canvas te behouden, verwijder de plastic folie NIET in één keer. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat uw diamond painting de hoogste kwaliteit oplevert. De plakkerigheid van het canvas kan heel gemakkelijk verloren gaan en als dit gebeurt, kunnen je diamanten na verloop van tijd uitvallen.

Stap-5: Begin onderaan het canvas en werk je omhoog. Dit is de gemakkelijkste en meest effectieve manier om uw schilderij te voltooien.

Stap-6: Begin met dezelfde kleur en werk met een klein gedeelte tegelijk, gebruik de diamantapplicator of pincet en was om je diamond painting te maken. Dompel bij gebruik van de applicator de punt in de was en creëer een kleverig oppervlak waar de diamanten gemakkelijk aan kunnen plakken. Als je het pincet gebruikt, pak dan de diamant op en dompel het platte oppervlak in de was.

Stap-7: Druk de diamant voorzichtig in het juiste bijpassende symbool op het canvas.

Stap-8: Dit is het proces dat u zult volgen totdat u klaar bent. Diamond Painting is een verslavende en artistieke hobby die draait om geduld, toewijding, patronen en concentratie. Het kan een uitdaging zijn, maar de resultaten zijn het werk meer dan waard en met een beetje oefening zul je merken dat de hobby binnen de kortste keren therapeutisch is. De diamond painting gemeenschap groeit snel en er is geen vraag waarom; een diep ontspannende artistieke vorm van expressie die je mentale gezondheid alleen maar ten goede komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.