Uncategorized
Heb je echt een universitair diploma nodig?

Heb je echt een universitair diploma nodig?

Mijn vrouw en ik hebben een universitaire opleiding. Mijn dochter heeft een hbo-opleiding. Mijn zoon heeft een universitair diploma en is universiteitsprofessor. Ik denk echter niet dat het behalen van een hbo-opleiding de enige manier is om een ​​goedbetaalde baan te krijgen.

Velen geloven dat een hbo-opleiding vereist is voor een goedbetaalde baan. Dat is gewoon niet waar en het is zeker niet automatisch. De realiteit is dat miljoenen Amerikanen momenteel studieleningen hebben. De aantallen blijven stijgen en het duurt meestal vele, vele jaren voordat iemand deze leningen heeft afbetaald.

De statistieken zijn overweldigend!

Hier is een citaat uit een artikel dat ik onlangs las:

“Je hebt waarschijnlijk de statistieken gehoord: Amerikanen zijn meer dan $ 1,45 biljoen aan studieleningen verschuldigd, verdeeld over zo’n 44 miljoen kredietnemers. Dat is ongeveer $ 620 miljard meer dan hun totale Amerikaanse creditcardschuld. $ 37.172 aan studieleningen, een stijging van zes procent van afgelopen jaar. “

Jaren geleden, toen ik voor CBS-radio werkte (waar mijn hbo-opleiding niets betekende), sprak ik met talloze stagiaires die momenteel op de universiteit zaten. Ik heb ze altijd gevraagd wat hun hoofdvak is en wat ze na hun afstuderen willen doen. Helaas was hij op basis van hun antwoorden ervan overtuigd dat de meesten van hen niet eens naar de universiteit hadden moeten gaan.

De mantra “Een hbo-opleiding betekent een goede, goedbetaalde baan” heeft ertoe geleid dat veel mensen enorme schulden hebben gemaakt. En na hun afstuderen komen te veel mensen terecht in banen die niet de goedbetaalde baan zijn die ze voor ogen hadden. Daarna besteden ze jaren en jaren aan het terugbetalen van hun studieleningen.

Er is een andere optie

Een paar weken geleden hoorde ik een man op de radio zeggen dat hij geen universitair diploma had, maar een heel goed inkomen van zes cijfers verdiende. Hij droeg geen pak of stropdas en zat in een knus hokje in een indrukwekkend en elegant kantoorgebouw. Hij was liftmonteur.

Hij legde uit hoe sommige mensen in deze elegante en indrukwekkende kantoorgebouwen hem vaak aanzagen voor de conciërge of een ander type niet-kantoormedewerker. Het kon hem niet schelen wat andere mensen dachten. Hij zei dat hij elke avond als hij thuiskomt zich geen zorgen maakt over geld en zijn studieleningen niet heeft afbetaald.

Er zijn talloze banen met zes cijfers waarvoor geen hbo-opleiding vereist is. Ja, ze zijn inclusief training, maar de kosten van training zijn een fractie van vier jaar collegegeld. Wat voor banen?

“Corporate-ingehuurde netwerkmanagers en IT-managers hebben een stabiele 9 tot 5 banen met goede salarissen, voordelen en pensioenrekeningen. De salarissen van IT-managers variëren van $ 53.477 tot $ 125.101.

Rechtbankverslaggevers kunnen overal tussen de $ 29.995 en $ 104.000 verdienen, afhankelijk van waar je woont.

Salarissen voor een locatiemanager variëren van $ 41.562 tot $ 130.845.

De salarissen van de brandweercommandant variëren van $ 42.096 tot $ 119.250.

Luchtverkeersleiders hebben geweldige salarissen, gemiddeld tot $ 158.966.

Loodgietersalarissen kunnen oplopen tot $ 103.731 en meer, afhankelijk van hun specialiteit en opleiding.

Stralingstherapeuten moeten een tweejarige associate’s degree of certificaat in radiotherapie hebben, maar hebben geen vierjarige hbo-opleiding nodig. Radiotherapeuten kunnen tot 116.000 dollar per jaar verdienen.”

Laat het de middelbare scholieren weten!

Ik ben helemaal niet tegen een universitaire opleiding. Het is absoluut de absoluut juiste en noodzakelijke weg voor sommigen, maar niet voor iedereen. Het is echt hartverscheurend om te zien dat miljoenen mensen met zoveel studieleningen nog steeds niet het salaris verdienen dat ze van hun universitaire diploma’s verwachtten.

God verwacht van ons dat we verstandig omgaan met onze financiën. In de Verenigde Staten is de studieschuld $ 1,4 biljoen en de creditcardschuld $ 764 miljard. Er schijnen veel misverstanden te bestaan ​​over geld.

Andere opties dan de universiteit moeten in detail worden uitgelegd aan middelbare scholieren. Ook hebben onze jongeren echt degelijke, bijbelse informatie over geld nodig. Als een goed startpunt raad ik Roger Brakers boek Poverty vs Wealth ten zeerste aan.

En als je schulden hebt, raad ik ook de vele tools aan die Dave Ramsey biedt, waaronder Financial Peace University.

Ik heb al eerder schulden gehad en gelukkig ben ik, afgezien van mijn hypotheek, schuldenvrij. Iedereen met schulden weet dat het geen vrijheid is; is tot slaaf gemaakt

Leave a Reply

Your email address will not be published.