Goedkope Safari In Het Krugerpark In Zuid-afrika – Online

Onderaan dit artikel linken we naar de accommodaties die wij je kunnen aanraden. In het Kruger Park vind je de kampen van de overheid die iets meer back to basic zijn. Beide hebben voor- en nadelen en het één is niet perse beter dan het ander. Een combinatie is vaak het leukste.Het verschil tussen het Kruger park en het Greater Kruger Het Kruger Park bestaat uit twee delen. Het grootste deel van het park is in handen van de overheid en daarnaast zijn er nog verschillende privé reservaten. De privé reservaten samen noemen ze in zijn geheel het Greater Kruger. Deze reservaten zijn direct verbonden aan het Kruger Park en de dieren kunnen dan ook vrij lopen tussen het Kruger en het Greater Kruger.

Voor de echte avonturiers is er de Bush Walk waarbij je met een gids door het Kruger Park gaat wandelen. En ja, je hebt natuurlijk een kans om leeuwen of andere gevaarlijke dieren tegen te komen. Nu weten de gidsen precies wat ze wel en niet kunnen doen maar voor ons was dit net een tikkeltje te avontuurlijk.

Op Safari Door Het Krugerpark, Egon Berendsen – Boeken

Wij hebben beide gedaan en kunnen je dat zeker aanraden. Het is heel bijzonder om de eerste dag lekker met je eigen auto rond te rijden. De dieren trekken zich niets aan van de auto’s en daardoor kan je echt oog in oog staan met bijvoorbeeld leeuwen, olifanten of giraffen.

Beide een hele bijzondere ervaring! Een georganiseerde safari kan je online boeken op de site van Sanparks of wanneer je bij een lodge in een reservaat slaapt, kan je dit via hen regelen. Tip: Een verrekijker is essentieel wanneer je naar Zuid-Afrika gaat. Ook al zie je veel dieren van dichtbij, met een verrekijker kan je ze nog beter bekijken.

Een erg fijn ding waar je zeker veel plezier van zal hebben. Hoeveel dagen heb je nodig in het Kruger Park? Wij hebben twee dagen en drie nachten voor het Kruger Park uitgetrokken. We hadden zo de mogelijkheid om een mooie self drive te maken en een georganiseerde safari te doen.

Zuid-afrika Reizen: Op Safari In Krugerpark En Limpopo

Twee dagen en drie nachten was daardoor perfect in onze ogen. Wil je er nog een ontspannen dagje aanplakken en niet meteen weer doorreizen, dan is het ook heel fijn om een extra nachtje in een lodge te verblijven. Vaak hebben de lodges een zwembad vanwaar je met een beetje geluk ook nog wildlife kan spotten.

Hier kan je lekker lunchen bij Mugg & Bean en vervolgens weer terugrijden. Onderweg kom je allerlei loops tegen en deze kleine omwegen zijn erg leuk om mee te pakken. We hadden oorspronkelijk een grotere ronde in gedachten maar door de vele stops en fotomomenten waren we hiermee al 10 uur kwijt.

We hebben tijdens onze self drive dan ook meteen de hele cast van de Lion King gezien. Die avond zijn we naar een lodge gereden en de volgende dag hebben we daar nog een safari gemaakt in het reservaat bij de lodge. Kijk vooral niet te veel naar de routes en ingangen maar naar welke lodge je wil verblijven en wat vanuit daar de dichtstbijzijnde ingang is. kruger national park.

Safari Lodge Zuid Afrika Te Koop

Tickets kosten ongeveer €25 per persoon per dag en kan je op de officiële website van Sanparks met je credit card bestellen. Bij het bestellen van de tickets moet je ook aangeven hoe laat je het park ingaat. Je doet er goed aan om zo vroeg mogelijk te gaan omdat het dan minder druk is en de dieren dan vaak actiever zijn.

Het is dan gemiddeld namelijk iets drukker dan door de weeks. Eten en toiletten in het Kruger Park In het Kruger Park vind je een aantal openbare kampen met een groot hekwerk eromheen. Hier zijn toiletten, wat winkels met snacks en drankjes en meestal ook een restaurant. Het is ook fijn om snacks en drinken mee te nemen omdat het soms wel even kan duren totdat je weer bij het volgende kamp aankomt.

Een overnachting in het Kruger Park kan je boeken op de website van Sanparks. Wil je verblijven in een lodge dan kunnen we je een paar hele mooie plekken aanraden. Dit zijn lodges waar je midden in de bush verblijft en echt waar krijgt voor je geld. Stuk voor stuk bijzondere adresjes waar je een heerlijke tijd zal hebben.

Kruger Park Zuid-afrika

Wij bieden verschillende safari’s en rondreizen aan in Kruger National Park. Hier heb je zowel de mogelijkheid om op een kortere safari van 4 of 5 dagen te gaan of voor een langere rondreis waar het Krugerpark een onderdeel uitkomt van een grotere reis. In het Krugerpark kan je verschillende dieren spotten zoals giraffen, olifanten, neushoorns, leeuwen, zebra’s, apen en nijlpaarden in hun natuurlijke habitat.

De gehele Big Five loopt er rond, het gebied heeft een rijke geschiedenis en uitgestrekte savannes vormen het decor. Een safari in het Krugerpark is een must voor natuurliefhebbers. Vanuit een 4WD bekijk je het Zuid-Afrikaanse wildleven van dichtbij! Lees verderDe gehele Big Five loopt er rond, het gebied heeft een rijke geschiedenis en uitgestrekte savannes vormen het decor.

Vanuit een 4WD bekijk je het Zuid-Afrikaanse wildleven van dichtbij! Buffels rusten bij een drinkplaats en leeuwen jagen op hun prooi. accomodation near the Kruger park. Tijdens een vakantie in het Krugerpark ga je niet alleen op zoek naar de Big Five, maar ook naar de honderden andere dieren die in het park leven. En bezoekers die genoeg hebben van de dieren, genieten tijdens een safari in het Krugerpark van de adembenemende eindeloze vlaktes en archeologische vondstplaatsen.

Safari Zuid Afrika Johannesburg

Safari in het Krugerpark De Big FIve spotten tijdens een gamedriveKaart Zuid Afrika – vakantie en safari in zuid afrika, huur een goedkoop vakantiehuisje met airco vlakbij het Krugerpark, goed bereikbaar vanuit nelspruit

 

Het park ligt in het Noordoosten van Zuid-Afrika en is met een lengte van 360 kilometer een van de grootste natuurreservaten in Afrika. Door de enorme oppervlakte van bijna 19. 000 vierkante kilometer kan je het beste een aantal dagen uittrekken voor een safari in het Krugerpark. Daarnaast is de dierenpopulatie zo divers dat het bijna onmogelijk is om alle schatten van het park ik één dag te ontdekken.

Een vakantie in het Krugerpark Hoe je in het Krugerpark op safari gaat, is afhankelijk van jouw wensen en budget. Omdat een rondreis door het Krugerpark niet in een dag gemaakt is, zijn er verschillende accommodaties in het park te vinden. Deze variëren van simpele tenten tot luxe private lodges.

Safari Krugerpark Zuid-Afrika - Zuid-Afrika ReizenWildparken Zuid-Afrika » Rondreizen Riksja Travel

 

Verder op rondreis vanuit het Krugerpark Voordat je een safari in het Krugerpark maakt, is het belangrijk om te bedenken hoe je dit gaat aanpakken. Vanaf Johannesburg is het 500 kilometer rijden naar de Malelane Gate of de Crocodile Bridge Gate, twee van de toegangspoorten tot het park. Je hebt de mogelijkheid om met een georganiseerde rondreis tour mee te gaan of zelf een auto te huren.

Krugerpark Safari Boeken – Tours, Game Drives & Self-drive

Neem geen contant geld mee uit Europa. Veel banken ik Europa hebben verouderde biljetten die in Zuid-Afrika niet meer geldig zijn. Neem ook geen Euro’s, Dollars of wat voor andere valuta mee. Buitenlandse valuta (Alles wat geen Zuid-Afrikaanse Randen zijn) is waardeloos in Zuid-Afrika. Niemand zal ze aannemen en je kunt er niet mee betalen.

Pin hier in Zuid-Afrika ter plaatse contant geld. Zo heb je de minste wisselkosten en de juiste valuta. Pin niet te veel. Alleen wat je denkt zoal onderweg nodig te hebben. Overal zijn pin automaten en bij bijna alle winkels, accommodaties en parken kun je met jouw pinpas betalen. Vergeet niet om jouw buitenland blokkade van jouw pinpas te halen.

Wil je een bush walk of game drive maken in een open jeep of juist meer te weten komen over sporenonderzoek, zodat jezelf op safari kunt gaan? Slapen in een bushlodge of safaritent? Met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal en nog veel meer.

Meerdaagse Krugerpark Safarireis In Open 4×4 Auto – Zuid

Er zijn een groot aantal wildparken in Zuid-Afrika, waarvan het Kruger Park het grootste en bekendste park is. Het Kruger Park ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, net onder Zimbabwe en langs de grens met Mozambique. U kunt het park het hele jaar door bezoeken. In de zomermaanden kan het echter wel erg warm zijn en door de dichte begroeiing is het moeilijker om dieren te spotten.

Dit advies geldt natuurlijk ook voor de overige wildparken in Zuid-Afrika. Op safari in het Kruger Park Het Kruger Park in Zuid-Afrika is bijna net zo groot als Nederland, en heeft een onvoorstelbare diversiteit aan flora en fauna. Tijdens een safari in het park rijdt u rond in uw eigen huurauto, op zoek naar wild.

Maar let wel op, u mag de aangegeven wegen en uw auto niet verlaten! Het Kruger Park is bekend vanwege de Big 5 – olifant, neushoorn, buffel, leeuw, luipaard of cheeta – die in het park leven, maar daarnaast zijn er nog zoveel andere mooie dieren. Zo leven er alleen al meer dan 147 soorten zoogdieren in het park.

Op Safari In Het Krugerpark – Big Five & Wildlife

Als u het park in gaat, kunt u bij de ingang een kaart kopen met al de wegen waarop u mag rijden én een opsomming en plaatjes van de meest voorkomende dieren in het park. Overnachten in het Kruger Park U kunt het Kruger Park bezoeken als dagbezoeker, maar het is ook mogelijk om in het Kruger Park te overnachten.

Wilt u overnachten in het park, dan moet u uw accommodatie vooraf boeken. Het park is erg populair en in sommige periodes (schoolvakanties in Zuid-Afrika) al maanden vooraf volgeboekt. Houd er rekening mee dat het verblijf alleen op basis van logies is en de huisjes waar u kunt slapen eenvoudig zijn.

Als alternatief kunt u ook verblijven bij een privé safari lodge in of grenzend aan het Kruger Park. Bij deze over het algemeen luxere verblijven zijn alle maaltijden ingesloten en maakt u twee maal daags een game drive in een open voertuig met een ranger. Hoewel dit duurder is dan overnachten in het Kruger Park, zijn de voordelen dat u in een open voertuig zit en zo de dieren van héél dichtbij kunt zien, uw ranger veel informatie kan geven over de dieren én dat uw kans groter is om in korte tijd veel dieren te zien omdat uw ranger getraind is in het spotten van wild.

Beste Reistijd Krugerpark: Big Five, Vogels En Baby Impala’s

“Stop! Achteruit! Wat was dat?” We zijn nog geen vijf minuten aan het rijden als we abrupt stilstaan. Sjoerd zet de auto in z’n achteruit. Langzaam rollen we terug. “Nog een stukje, daar achter die struik!” Na nog een meter of vijf achteruit zien we het. Er steken twee hoorntjes boven de struik uit! Nadat we een tijdje stil blijven staan, draait een nieuwsgierige kop zich om en staan we oog in oog met een enorme giraffe.

We zijn in het Krugerpark! Krugerpark Zuid-Afrika met kinderen Het Krugerpark is één van de grote attracties van Zuid-Afrika en wordt jaarlijks door ruim 1 miljoen mensen bezocht. Het is met ongeveer 20. 000 km2 één van de grootste nationale parken in het zuiden van Afrika. De enorme populariteit komt natuurlijk door de wilde dieren in het park, maar ook door de toegankelijkheid en het feit dat een bezoek aan het Krugerpark in vergelijking met de omliggende privéparken een stuk beter te betalen is.

Vooral in de zomervakantie is het weer in Zuid-Afrika goed en dat maakt deze periode heel geschikt voor een bezoek aan het Krugerpark. Tussen november en maart is het regentijd, maar tijdens ons laatste bezoek in februari hadden we slechts een enkele bui en verder prima weer. In ruim vijf uur rijd je vanaf het vliegveld van Johannesburg naar de ingang van het Krugerpark.

Safari Zuid Afrika Prijs

Daarnaast is een bezoek aan het park goed te combineren met bijvoorbeeld de Panoramaroute of een canopytour in de Magoebaskloof. Al deze dingen maken het Krugerpark een prima bestemming voor een safari met kinderen. Er wordt mij vaak gevraagd of het Krugerpark (en safari in het algemeen) geschikt is om met jonge kinderen te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *