7 veiligheidstips voor motorfietsen die elke rijder moet weten

Het valt niet te ontkennen dat motorfietsen cool, leuk en zuinig zijn. Maar het is ook waar dat motorrijden riskanter is dan autorijden.

1. Bereid je voor

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er goed uitzien niet de topprioriteit tijdens het fietsen. Hoe warm het buiten ook is, korte broeken, een T-shirt en sandalen zijn niet de juiste kleding om mee te rijden. Zelfs jeans bieden minimale bescherming tegen verkeersongevallen en huiduitslag als je uitglijdt. U kunt kiezen voor extreme bescherming met bont of versterkte jassen, broeken en laarzen.

2. Blijf in de comfortzone

Ken je vaardigheden en zorg ervoor dat noch de gekozen route, noch de motorfiets meer is dan je aankan. Je fiets moet goed bij je passen; Dat betekent dat je voeten plat op de grond moeten kunnen rusten als je zit, zonder op je tenen te staan. En als de fiets te zwaar lijkt, is dat waarschijnlijk ook zo.

U wilt gemakkelijk op en van uw motornavigatie kunnen stappen en het stuur en de bedieningselementen moeten goed bereikbaar zijn. Hoe beter u bekend bent met uw route, hoe gemakkelijker het is om u te concentreren op veiligheid in plaats van geen afslag te missen. En als je met een groep reist, dwing jezelf dan niet om de rest bij te houden. Rijd altijd op uw comfortniveau, niet dat van hen.

3. Inspecteer uw reis

Kijk goed naar je fiets voordat je de weg op gaat. Dingen die u elke keer dat u op uw motorfiets stapt, moet controleren, zijn onder meer bandenspanning, spiegels en lichten. Als u een korte wandeling rond uw fiets maakt, krijgt u een idee of er losse bouten, lekken of andere mogelijke mechanische gevaren zijn.

U moet ook ijverig zijn over regelmatige verzorging en onderhoud. Wacht niet te lang met het repareren van iets dat aandacht nodig heeft, voer al het aanbevolen reguliere onderhoud uit, inclusief olieverversing, ketting- en ophangingsafstellingen, en houd de slijtage van remblokken en banden in de gaten.

4. Gebruik je hoofd

Hoewel spiegels er niet voor niets zijn, kunt u er niet alleen op vertrouwen om bij te houden wat zich in uw directe rijruimte bevindt. Om je bewust te blijven van je omgeving en je positie ten opzichte van de mensen om je heen, moet je je hoofd gebruiken.

Ervaren fietsers weten dat het belangrijk is om je hoofd en ogen omhoog te houden bij het nemen van bochten en dat de veiligste manier om van rijstrook te veranderen is om te draaien en over je schouder te kijken om ervoor te zorgen dat het duidelijk is. U kunt ook zien of andere chauffeurs op u letten.

5. Pas op voor de weg

Als motorrijder moet je goed opletten op de weg waarop je rijdt. Wees voorzichtig bij het ingaan van bochten; Wees op uw hoede voor mogelijk grind of andere onstabiele wegomstandigheden. Wees voorzichtig bij het oversteken van treinsporen omdat de verf glad kan zijn; hetzelfde geldt voor witte lijnen bij verkeerslichten.

6. Vind je gelukkige plek

Een van de grootste gevaren voor een fietser is het rijden in de verkeerde gemoedstoestand. Boos, slaperig of afgeleid autorijden kan een recept zijn voor een ramp. Onthoud dat als je op een motor zit, je uiteindelijk de enige op de weg bent die voor je zorgt. Als je geest en emoties ergens anders zijn dan de weg die voor je ligt, ben je vatbaar voor beginnersfouten die kunnen eindigen in een ongeluk, letsel of erger.

7. Ken de voorspelling

Het weer is een veelvoorkomend obstakel voor perfecte rijomstandigheden en de gevaren van natte of ijzige wegen nemen toe bij het rijden op twee wielen. U bent niet alleen half zo stabiel als een auto, maar het ontbreken van een voorruit en de blootstelling van uw lichaam aan stromende regen verhoogt ook uw risico.

Gebrek aan zichtbaarheid is de grootste nachtmerrie van een fietser en totdat je op je fiets betrapt wordt in de regen, zul je nooit begrijpen hoeveel pijn het kan doen om door regendruppels te worden gegooid met een snelheid van 50 of zelfs 30 mijl per uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *