Uncategorized
5 redenen waarom niet sparen voor de universiteit een goed idee is

5 redenen waarom niet sparen voor de universiteit een goed idee is

Goed. Je hebt me. In feite is het meestal een slecht idee om niet te sparen voor de universiteit. Af en toe kom ik een ouder tegen die me vertelt dat ze niet sparen voor de universiteit om de kansen van hun kind op financiële steun te vergroten. Het idee is dat met geld de universiteiten en de overheid berekenen dat je de universiteit kunt betalen en dat er dus geen hulp nodig is. Dit is tot op zekere hoogte waar. Als je miljoenen op de bank hebt, heb ik liever dat ze mijn belastinggeld niet aannemen en de studie van je kinderen betalen, zodat ik het geld kan uitgeven aan eersteklas tickets naar Vail.

De veronderstelling dat sparen voor de universiteit financiële hulp zal bederven, is echter kortzichtig en vereist veel aannames. De eerste is dat uw kind financiële hulp krijgt. We weten niet welke hulp de overheid over 5, 10 of 15 jaar zal hebben. U moet zich er ook van bewust zijn dat de meeste financiële “hulp” in de vorm van leningen is. De kans is groot dat u een situatie creëert die uw kinderen zwaar belast, die ze nu moeilijk terug kunnen betalen voor een iets betere levensstijl. Dat zou ik geen goede financiële planning willen noemen.

Een andere reden waarom sparen je niet veel kwaad doet als het om ontwikkelingshulp gaat, is omdat de overheid weet dat je meer te sparen hebt dan alleen studeren. Als u namens u spaart in plaats van uw kind (inclusief 529 College Savings Plans en Coverdell ESA), telt minder dan 6% van de besparingen op deze rekeningsoorten mee voor financiële steun. Ja, het telt een beetje tegen je, maar niet zoveel als een fortuin van 20% op naam van het kind.

Er is een goede reden om niet te sparen voor de universiteit: je hebt meer van dat geld nodig. Merk op dat ik niet zeg “als je het niet kunt betalen”. Dit komt omdat het uitzoeken van betaalbaarheid vaak vereenvoudigd wordt om te zien of er aan het einde van de maand nog geld over is. De meesten van ons zijn op zoek naar manieren om het beschikbare geld uit te geven. Waar we het aan uitgeven, kan een echte, levengevende behoefte zijn, maar het kan ook een twijfelachtig verlangen zijn.

Dus wat kan voorrang hebben op collegegeld? Als pensioenregeling vind ik het goed dat er geld wordt gespaard voor de tijd dat ik niet meer kan werken. Natuurlijk lijken voedsel, kleding en onderdak ook essentieel. Maar laten we duidelijk zijn: je kunt $ 20, $ 40 of meer dan $ 100 uitgeven aan een spijkerbroek. Ik denk dat het paar van $ 100 niet als een noodzaak telt.

Maar uiteindelijk zullen sommige mensen het zich gewoon niet kunnen veroorloven om te sparen voor de universiteit zonder op andere belangrijke gebieden tekort te schieten. Het is niet egoïstisch, het is gewoon zo. Maar voor de rest van ons is het een gebied dat onze aandacht verdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.